joi, 26 noiembrie 2009

Basescu este, flota NU!

Vreau sa incep acest post pentru a-mi expune parerea despre mult iubitul nostru presedinte TRAIAN BASESCU. Da! stie sa influenteze masele, Da! este un bun orator, Da! stie sa se faca placut intre oameni. Dar este un subiect care nu prea este atins in ultimul timp, si anume: dosarul FLOTA!. Romaniei dupa revolutie i-a fost lasata una dintre primele 6-7 flote din lume, lasata mostenire de catre regimul comunist. Basescu fiind ministru al transportului, se presupune (se stie) ca a vandut in proportie de peste 70% aceasta flota.
As dorii sa va relatez un incident care m-a marcat in urma cu vreo 4-5 ani. Eram la Mamaia cu familia, si pe plaja ma imprietenesc cu un Bistritean, intr-un final ajungem sa mergem la bere. Din discutie in discutie, omul imi povesteste ca a fost capitan de vas. Si intr-o zi afla ca are permisie, super ok merge acasa. Cand revine din permisie, avea servici, dar nu mai avea vapor. Cand a cerut explicatii, i sa spus ca vaporul sau a fost vandut deoarece nu mai corespundea standardelor. Apoi s-a vehiculat ca au fost vandute la fier vechi pentru ca erau invechite. Acest om imi mai spune ca a fost nevoit sa se angajeze pe un vapor grecesc, si dupa 2 ani de "marinarit" a vazut un vapor din fosta flota a romaniei, sub insemul unei alte tari (nu mai tin minte exact care). Omul era disperat, parea un patriot convins, si imi povestea aceste lucruri cu lacrimi in ochi.
Este dureros ce s-a intamplat. Pacat! MARE PACAT! Din pacate multe alte cazuri ca si acesta au existat in ultimii 20 de ani in iubita noastra Romanie

Niciun comentariu: