luni, 7 decembrie 2009

Diferenta dintre Romania si Europa, o intamplare din Austria

     In vara anului trecut eram in Austria cu prietena mea, mai exact in Graz, unul dintre cele mai mari orase ale Austriei. Intr-o dimineata ne trezim si ne gandim sa facem o plimbare pana la unul dintre mall-urile de la periferia orasului. Zis si facut. Pornim la drum pe la ora 12. Stiam ca trebe sa ajungem undeva inafara orasului, fusesem inainte cu 2 zile cu masina. Dupa vreo 5 ore de cautari disperate si de invartit in cerc, plimbat pe autostrada, unde mi-am pierdut sapca din cap de la vantu' care mi l-a facut un tir, dureri de picioare, iritatii, sete ajungem si noi la mall. Acolo aproape ca se inchidea tot fiind duminica, mai erau deschise doar localurile, am stat si am baut un suc cu ultimii bani.
     De ajuns am ajuns, dar cum mergem inapoi ? Si ne-am mai plimbat inca vreo 3-4 ore prin Graz, am iesit din oras, am ajuns in ceva sat etc. Intr-un final dam de un autobuz, intru inauntru si incerc sa vb cu soferu engleza, omu nu stia. Din spatele autobuzul vine o batranica (batrana de abia statea in picioare) care stia engleza si s-a oferit sa ne traduca, perfect. Ii arat soferului hartiuta care mi-am luat-o preventiv de acasa cu cartierul si strada unde stateam, el nu mergea acolo, dar spre uimirea noastra s-a oferit sa ne duca pe gratis pana la autogara. Ajunsi acolo, se da jos cu noi si mergem pana la un alt autobuz care mergea in cartierul cu pricina. Ok. Vorbesc si cu soferul celuilalt autobuz, la fel se ofera sa ne duca pe gratis. Deja se insera, am ajuns noi in cartierul "nostru" , dar cum gasim strada? Dupa alte cateva minute bune de bajbait, deja se insera, ne era foame, ne era sete, eram obositi, ma opresc la gardul unei case unde era o femeie, o abordez, aceasta vorbea la telefon dar il cheama pe sotul dumneai. Ii arat la om strada si etc., el nu stia unde e dar il suna pe un prieten de-al sau care era taximetrist, dupa ce s-a lamurit ma intreaba daca is cu masina! Ii raspund ca nu, vad ca fuge inauntru trage un tricou pe el si se ofera sa ne duca cu masina. Initial m-am speriat, dar obligat de circumstante am acceptat. Ajunsi in fata casei ii spun ca intru sa ii aduc 10 euro, la care el mi-a replicat: NO! NO! Enjoy your stay in Austria. I love Hagi! (in traducere libera: nu nu, simtiti-va bine in Austria. Il iubesc pe Hagi!).
    Acum va las pe voi sa va imaginati ce s-ar fi intamplat daca m-as fi ratacit prin Bucuresti. As mai fi ajuns acasa? As mai fi avut haine pe mine?
    O alta inamplare, eram in ceva parc in Bucuresti, nu stiu cartierul, nu stiu nimic, il asteptam pe unchiu-meu, si o abordez pe o femeie, care o vad mai ok si mai sociabila, o intreb frumos, sarut'mainile, nu va suparati unde gasesc si eu cartierul "x" ? Ea imi raspunde elegant: "CE MA INTERESEAZA PE MINE BRE UNDE GASESTI ? DA CE E TREABA MEA?"
     AHHHHH CA FRUMOASA E VIATA DE ROMAN!!!

7 comentarii:

Anonim spunea...

da horpi ..dupa horpi strigati dupa pizda mami voastii , care striga ,da? .. care straga horpi cand trec io aiciea?

Pamfletaru` Parclab spunea...

ce ? tradu pls si in limba romana colea sea'

Pamfletaru` Parclab spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

nem tudom ! fos fais :)) ..fratiuuutz

Anonim spunea...

nu poti sa zici ca e adevarat .. si in Romania gasesti oameni amabili si in Austria gasesti tarani ..
partea a doua e ca la noi gasesti mai multi tarani:-< ..

Anonim spunea...

noi romanii belim pula la cai morti .. ce sa zic? duten drum !

Anonim spunea...

organizari nunti , arnjamente florale, invitati nunta, decorare salon nunta